Tomàquet Relíquia

Avui fem la presentació d’algunes de les varietats de Tomàquet Relíquia que estem collint.
Quan parlem de Tomàquet Relíquia (traducció de l’anglès Heirloom Tomato) no ens referim a una varietat de tomàquet, sinó a un conjunt de varietats que es basen en ser de pol·linització oberta natural (no hibrids) i de procedència antiga, sense manipulació. D’aquí reben el nom “Relíquia”, entenent que són un vestigi del passat, i amb valor.

Ananas Beauty

Per ordre d’aparició, el primer és l’Ananas Beauty, de procedència desconeguda. Fa uns fruits grossos de carn totalment groga, amb la pell ataronjada, vermella i negre, i té una textura semblant a la pruna.

Canga Star

En segon lloc, el Canga Star (l’estrella de Can Gallina). Varietat descoberta i estabilitzada per Nacho Peres Osia a Canet de Mar, on es va donar la hibridació natural entre altres varietats antigues que van donar lloc a aquest excel·lent i carnós tomàquet que es desfà a la boca.

Crushed Heart

Seguim amb el Crushed Heart, o Cor Aixafat, descobert i estabilitzat per Brad Gates a Wild Boar Farms (EUA) el 2016. Deliciós, dolç i amb molt de gust.

Paul Robeson

A continuació, un clàssic dels Relíquia, el Paul Robeson. Tomàquet ple, de la família del “negres” per la seva pell fosca, d’un vermell granatós tirant a marró. Tomàquet amb gust terrós que recorda a la patata i molt saborós. És originari de Rússia i rep el seu nom en honor al cantant d’òpera i defensor dels drets civils.

Black Cherry

El Black Cherry es un tomàquet cirerol de tamany més aviat gros, pell fosca i purpurina i carn densa i fosca. És una varietat molt antiga i resistent i a final de temporada el seu gust pot recordar al raïm.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *