CANVIEM EL MODEL DE CONSUM!

A El Mosaic treballem per aconseguir un model de consum que fugi de la lògica absurda del mercat, els criteris especulatius i els models que aposten per la pressa, l’abandonament/acaparació de terres, l’estafa constant als productors, o el rebuig de productes “no aptes”, entre molts altres.

Proposem un model d’autoproducció delegada que és alhora una aposta pel paisatge, pel menjar fresc i de qualitat, per la cuina i la gastronomia, per la pagesia petita i ecològica de proximitat real i indiscutible.

Des del nostre punt de vista, la proposta és un desafiament als criteris capitalistes en l’alimentació i un pas a favor de l’ecologia, la sobirania alimentaria i la vida al món rural.

Com funciona?

Els participants de la iniciativa, que anomenem agricultura participativa, financien la producció a través de quotes mensuals fixes, garantint les despeses del manteniment i un sou digne pels pagesos que hi treballem. El resultat d’aquesta producció, es distribueix a parts iguals, setmanalment, entre tots els participants.

Qui fa la feina?

Nosaltres, els pagesos d’El Mosaic, som els encarregats de desenvolupar totes les tasques productives. Tot i així, qualsevol participant pot assistir de forma puntual o regular, si vol, a les tasques de treball, si és del seu interès!

Quina és la oferta productiva?

Les opcions de participació son 3:

 1. QUOTA Hortalissa (55€/mes): En aquesta quota, el participant rebrà cada setmana (durant els mesos de maig a desembre) una cistella amb productes hortícoles de l’hort comunitari.
 2. QUOTA Hortalissa + Làctics (79€/mes): En aquesta quota, el participant rebrà cad setmana (durant els mesos d’abril a desembre) una cistella amb productes hortícoles de l’hort comunitari. També rebrà, entre els mesos d’octubre i juny, els productes làctics (llet, iogurt i formatge) de la llet de la nostra vaca. Aquesta opció completa, essent la més efectiva en tots els aspectes, té clars avantatges econòmics. >AQUESTA MODALITAT NO EXISTEIX ENCARA, JA QUE ÉS UNA APOSTA NOVA PEL 2024 I NECESSITEM AGLUTINAR 20 PARTICIPANTS/FAMILIES PER INICIAR EL PROCÉS DE PRODUCCIÓ DE LÀCTICS<
 3. QUOTA Làctics (38€/mes): Es rebrà, entre els mesos d’octubre i juny, els productes làctics (llet, iogurt i formatge) amb llet de la nostra vaca. >AQUESTA MODALITAT NO EXISTEIX ENCARA, JA QUE ÉS UNA APOSTA NOVA PEL 2024 I NECESSITEM AGLUTINAR 20 PARTICIPANTS/FAMILIES PER INICIAR EL PROCÉS DE PRODUCCIÓ DE LÀCTICS<

A qui va dirigit?

A totes aquelles persones que es preocupen per la seva salut i la de l’entorn.

Als amants de la gastronomia.

Als que vulguin sentir-se més vinculats al fer de la natura.

Als que lluiten per un canvi de paradigma econòmic, ecològic i social.

A les families amb canalla a qui vulguin oferir saber d’on ve i com es fa el que mengen.

A totes aquelles que pensen que menjar, és un acte polític.

Quins avantatges té?

 1. Els consumidors participatius disposaran de producte bona part de l’any (o tot l’any, en funció de la quota escollida) per sota del preu de mercat.
 2. El producte excedent (si n’hi ha) serà recomprat per El Mosaic, per tal de servir-lo al seu circuit ja existent de venda directa.
 3. Els consumidors podran opinar en matèria d’inversió, si la seva activitat genera algun tipus d’excedent econòmic.
 4. Els productes que no es cultivin per falta de condicions o context (fruita i altres hortalisses,…), o que no hi siguin en prou quantitat, es podran comprar a preu de cost sempre que es vulgui (en les quotes que inclouen l’hortalissa).
 5. Els consumidors podran participar activament de les tasques agrícoles que el camp requereix sempre que sigui necessari (si es vol, i sense compromís), en base a les convocatòries emeses per El Mosaic.
 6. Els consumidors participaran en la planificació de cultius de cara a optimitzar la producció segons les necessitats i voluntats del grup i de cada individu.
 7. El projecte hortícola està absent d’inversió ni amortitzacions, ja que El Mosaic cedeix gratuïtament tot allò necessari per al desenvolupament dels cultius. En el cas del projecte de producció de làctics, es requerirà un dipòsit retornable a cada participant.
 8. Aquest format, al ser participatiu, permet incloure a mig plaç i amb costos molt reduïts altres activitats alimentàries que no són possibles en aquest format dins el circuit comercial, com per exemple la cria de vedells, pollastres, porcs, o el cultiu de varietats vegetals com els llegums, entre molts altres! L’estructura, doncs, pot permetre obrir portes a altres fronts productius amb un cost baix.
 9. El format permet valorar la feina del camp i dignificar la pagesia, participar-hi activament, i ser part activa de la producció dels aliments que arribaran al nostre plat cada setmana construint un circuit real de proximitat.

Si hi estàs interessat/da i vols conèixer millor com funciona, només ens has de contactar per telèfon (692673817) o correu electrònic: mosaicagrari@gmail.com i t’ho explicarem sense cap compromís!